..::✿ خوشا آنان که دائم در نمازند ✿ ::..  *** www.misaghenoor313.lxb.ir   ***به خانواده خود فرمان نماز بده و بر این كار پشتكار داشته باش و در این راه صابر باش.طه/132

چرا نماز می خوانیم ، چرا عربی ، چرا اینقدر تکراری ، چرا اول وقت ؟
درباره

دلم هوای حرم کرده است می‌دانی ، دلم هوای دو رکعت نماز بالا سر... -------------------------------------/* باسلام ؛ در این وبلاگ سعی شده است مطالبی درباره نماز و آموزش هایی درباره آن در اختیار شما بیننده عزیز قرار گیرد. لطفا با ارسال دیدگاه های خود مارا یاری کنید. -------------------------------------/* عجب صبری خدا دارد ! اگر من جای او بودم . نه طاعت می پذیرفتم ، نه گوش از بهر استغفار این بیدادگرها تیز کرده ، پاره پاره در کف زاهد نمایان ، سبحه ی، صد دانه میکردم .
منوی اصلی
موضوعات وبلاگ
جستجو
مطالب پيشين
آرشيو مطالب
تدبیر در قرآن
آیه قرآن
لوگوی دوستان
ابزار و قالب وبلاگ
  • ”چهارمین

    احادیث تصادفی نـماز | دنیای نیاز به نـماز

    لينک دوستان
    پيوندهاي روزانه
    نويسندگان
    کاربردی

    <-PollName->

    <-PollItems->

    آمار وب سایت:  

    بازدید امروز : 52
    بازدید دیروز : 2
    بازدید هفته : 67
    بازدید ماه : 54
    بازدید کل : 27422
    تعداد مطالب : 48
    تعداد نظرات : 33
    تعداد آنلاین : 1

    ابر برچسب ها

    چرا نماز می خوانیم ؟ 

     همانطور كه در قرآن هم آمده نماز نوعی تشكر از خداست. خدا نعمتهای زیادی به ما داده، كه دادن نعمتها از طرف اوست و نگه داشتن این نعمتها از طرف ماست. همانطور كه خدا به پیامبر نعمت وجود حضرت زهرا (س) را داد و به شكرانه ی آن نعمت به پیامبر فرمود؛   

    فَصَلِّ لِربّكَ وانحَر ← نماز بخوان و قربانی كن.

    شكر نعمت، نعمتت افزون كند           كفر نعمت، از كفت بیرون كند

     

    چرا عربی ؟

    علتهای خیلی زیادی دارد كه مهمترین آنها از این قرار است:1- ایجاد یك زبان بین المللی.2- ایجاد وحدت. 3- اگر قرار بود هركس به زبان و لهجه خودش نماز بخواند هزاران نوع نماز ایجاد می شد.4- وقتی اثر نفیسی به زبان دیگری ترجمه می شود لطایف ونكات ادبی آن از بین می رود.

    5- هیچ كلامی نمی تواند جایگزین كلام خدا گردد چون در عین قصار و كوتاهی ، معانی وسیع وعمیقی دارد .

     

    چرا اینقدر تكراری ؟

    اولاً نماز تكرار نیست بلكه شاید در ظاهر تكرار باشد؛ ولی در باطن هر نمازی مانند یك پله از نردبان است كه باهر وعده، پله ای به خدا نزدیك تر می شویم پس پله اول وآخر نردبان خیلی با هم متفاوتند؛ ثانیاً هر تكراری بیهوده نیست، تكراری ترین عمل آدمی در طول حیات خوردن و آشامیدن است كه هیچ انسان عاقلی آن را زائد نمی داند بلكه آن را برای حفظ سلامت وتندرستی لازم و واجب می داند؛ و نماز ورزش و تغذیه ی روح می باشد كه برای پرورش روح و سوخت وساز مواد زائد و رذائل اخلاقی لازم و واجب است.

     

    چرا 17 ركعت ؟

    اول خدا در شب معراج 50 نماز 2 ركعتی بر امت پیامبر واجب كرد كه پیامبر پس از ملاقات با حضرت موسی از خدا تخفیف گرفتند تا به 10  ركعت رسید 5 تا 2 ركعتی. همه ی مسلمانان در ابتدا 10 ركعت نماز می خواندند؛ بعد از اینكه پیامبر به مدینه رفتند پیامبر 7 ركعت دیگر به 10 ركعت اضافه كردند كه معروف به فرض النبی هستند. امام رضا (ع) علت این كار پیامبر را، جبران نقص و كمبودهایی در اصل نماز بیان كردند.

     

    چرا اول وقت ؟

     پیامبر سه چیز را در مورد كسی كه نماز را اول وقت می خواند تضمین كردند:                         

    1- جدایی او از غم واندوه.

    2- راحت بودن او به هنگام مرگ.

    3- رهایی از آتش جهنم. بعلاوه وقت شناسی مهمترین عامل پیشرفت بوده و علاوه بر فواید معنوی باعث انضباط های جسمی وروحی می شود و به ما می آموزد هر كاری هر چند دارای وقت زیادی است ولی بهتر است در اولین فرصت انجام شود.

     

    به نقل از تبیان




    برچسب ها :

    یا بقیه الله
    تو که خود فرموده ای که به احوال شیعیانت آگاهی
    پس لابد خوب می دانی که میان ما و اذان ظهر و آسمان ، چه رابطه ای است!!! 

     




    برچسب ها :

    حضرت رسول(ص) مى فرماید: «هر کس نماز را سبک بشمارد، دچار پانزده بلا مى شود: شش بلا در دنیا، سه بلا در هنگام مرگ، سه بلا در قبر و سه بلا در هنگامى که از قبر بیرون مى آید.


    شش بلای دنیوی:
    1- خداوند برکت را از عمر او بر مى دارد.
    2- خداوند برکت را از روزى اش بر مى دارد.
    3- چهره خوبان از او گرفته مى شود.
    4- کار نیک وى پاداش نخواهد داشت.
    5- دعایش به اجابت نمى رسد.
    6- از دعاى خوبان بهره ‏اى نخواهد برد.


    امّا آن چه در هنگام مرگ به آن دچار مى شود:
    1- با ذلت و خوارى مى میرد.
    2- گرسنه از دنیا مى رود.
    3- تشنه مى میرد. 


    امّا آن چه در قبر گریبانش را مى گیرد:
    1- خداوند ملکى را در قبر وى مى گمارد تا او را شکنجه دهد.
    2- قبر بر وى تنگ خواهد گرفت.
    3- درون قبر وى تاریک خواهد بود.


    آن چه در قیامت هنگام برخاستن از قبر به آن دچار مى شود:
    1- خداوند فرشته‏اى بر او مى گمارد تا وى را با صورت بر زمین بکشد.
    2- با وى محاسبه سختى خواهد داشت.
    3- هرگز خداوند به وى نظر رحمت نمى افکند». 


    امام صادق (ع )فرمود که رسول الله (ص )فرمود: «لیس منی من استخف بالصلوه لایرد علی الحوض لا والله؛ به خدا قسم ! از من نیست کسی که نماز را سبک بشمارد و کنار حوض کوثر بر من وارد نمی شود».




    برچسب ها :




    برچسب ها :

    از پایی که نمی تواند تو را به نماز ببرد ، انتظار نداشته باش تو را به بهشت ببرد...




    برچسب ها :

    از مستحبات آن است كه نمازگزار از بوى خوش استفاده نماید و با لباس پاكيزه نماز بخواند و با احترام و وقار براى عبادت خدا مشغول شود.

    لحظات آخر عمر حضرت زهرا (س) بود چند لحظه اى به اذان مغرب باقى مانده بود نزديك بود كه وقت نماز فرا رسد، فاطمه (س) به اسماء بنت عميس فرمود «عطر مرا بياور» سپس وضو گرفت ، و در اين هنگام كه مى خواست نماز بخواند، حالش منقلب شد، سرش را به زمين نهاد، به اسماء گفت: كنار سرم بنشين، هنگامى كه وقت نماز فرا رسيد، مرا بلند كن تا نمازم را بخوانم، اگر برخاستم كه چيزى نيست و اگر برنخاستم شخصى را نزد على (ع) بفرست تا خبر فوت مرا به او بدهد.

    اسماء ميگويد: وقت نماز فرا رسيد، گفتم :الصلاة يا بنت رسول الله : اى دختر رسول خدا وقت نماز است.جوابى نشنيدم ، ناگاه متوجه شدم كه حضرت زهرا (س)از دنيا رفته است

    براستى بايد از زهراى اطهر (س)درس پاكيزگى و مقيد بودن به آداب اسلام را آموخت در آن حال ، لباس نمازش را پوشيد و بوى خوش استعمال كرد تا نماز بخواند و قبل از وقت خود را آماده نماز كند.



    كشف الغمه ، ج 2، ص 62




    برچسب ها :

    الَّذِينَ إِن مَّكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنكَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ  (آيه شماره 41  از سوره مبارکه الحج‏)


    همان كسانى كه چون در زمين به آنان توانايى دهيم نماز برپا می ‏دارند و زكات می ‏دهند و به كارهاى پسنديده وامی دارند و از كارهاى ناپسند باز می ‏دارند و فرجام همه كارها از آن خداست


    یارى خداوند از طریق احیاى دین اوست. «و لینصرنّ اللّه من ینصره»، «الّذین اِن مَكّنّاهم...»
    براى مؤمنان، تمام زمین یكسان است، آنان هر كجا كه توان دارند هدف مقدّس خود را پیاده می ‏كنند. «فى الارض»
    همه‏ ى قدرت‏ها را از خدا بدانیم. «مَكّنّا»
    اوّلین ثمره‏ ى حكومت صالحان، نماز و زكات و امر به معروف و نهى از منكر است. «اِن مكّناهم فى الارض اَقاموا الصلوة ...»
    رابطه با خدا و دستگیرى از محرومان و آگاهى دادن به جامعه و جلوگیرى از مفاسد، از هم جدا نیست. «اَقاموا الصلوة و آتوا الزّكوة و امروا بالمعروف...»
    حاكمان مؤمن، هم در فكر ارتقاى روحى و رشد امور معنوى هستند و هم به دنبال رفاه و حل مشكلات اقتصادى و فقرزدایى و اصلاح جامعه. «اَقاموا الصلوة و آتوا الزّكوة ...»
    جامعه‏اى تحت حمایت خداوند است كه این چهار ارزش محورى را داشته باشد: نماز، زكات، امر به معروف و نهى از منكر. «و لینصرن اللّه من ینصره»، «الّذین اِن مكنّاهم اَقاموا الصلوة»
    امر و نهى شما، زمانى در جامعه موثّر است كه اوّل به وظایف فردى خود عمل كنید. «اقاموا الصلوة... اَمَروا بالمعروف»
    اقامه‏ى نماز، به قدرت و امكانات نیاز دارد. «اِن مكنّاهم ... اقاموا الصلوة»
    با انجام همه‏ ى وظایف، باز هم به حسن عاقبت خود و نتیجه ‏ى نهایى كارتان مطمئن نشوید و بر خداوند امید و توكل داشته باشید. «وللّه عاقبة الامور» 




    برچسب ها :

    * مردم می فهمند

    خیلی ها پس از نیم ساعت که با آنها حرف بزنید نمازخوان می شوند. مردم حرام زاده نیستند، می فهمند. به قولی کنار حوض خودت 40 تا ماهی وجود دارد، می خواهی از اقیانوس اطلس ماهی بگیری. دانشجویان بسیجی باید پس از اینکه مدرک گرفتند، عبارت اشهد انک قد اقمت الصلاه را نیز یدکش شوند.

     

    * مگر اذان بلال استاندارد بود

    الان صدا و سیما قفل است. 11 تا اذان دارند می گویند فقط همین ها پخش شود. 11، 12 نمی شود. می گوییم چرا؟ می گویند اینها استاندارد است. مگر بلال اذانش استاندارد بود؟ بلال اشهد را نمی توانست درست تلفظ کند می گفت اسهد. می گفتند یا رسول الله اذانش استاندارد نیست. فرمود بگذارید بگوید. بعضی پیرمردها میکروفن مساجد را دست می گیرند ول هم نمی کنند. مگر ارث پدرت است. تازه صداش هم خوش نیست.

    در بعضی از مسجدها اجازه نمی دهند که بچه ها اذان بگویند. هر کس صدایش خوب است می تواند اذان بگوید. بلال کلمه ی ش را س تلفظ می کرد ولی پیامبر گفت که اشکالی ندارد. ما باید فرهنگ اذان گویی را ترویج کنیم حتی اگر استاندارد نباشد. البته منظور ما این نیست که از اذان استاندارد غافل باشیم. اگر ما مسجدها را ساده بسازیم همه ی روستا ها هم مسجد دار می شود. 

    منبع :http://topak.ir




    برچسب ها :

    آیت الله مجتهدی تهرانی می فرمایند:

    وضو می‌گیری، اما در همین حال اسراف می‌کنی

    نماز می‌خوانی اما با برادرت قطع رابطه می‌کنی

    روزه می‌گیری اما غیبت هم می‌کنی

    صدقه می‌دهی اما منت می‌گذاری

    بر پیامبر و آلش صلوات می فرستی اما بدخلقی می کنی

    دست نگه دار!

    ثواب‌هایت را در کیسهٔ سوراخ نریز!




    برچسب ها :

    مقام معظم رهبری

     

    از نظر مقام معظم رهبری جایگاه بلند پایه نماز هنوز برای بسیاری از مردم، حتی آنان كه نماز را فریضه می‌دانند و به جای می‌آورند، بدرستی شناخته نیست.در کلام رهبر، نماز اولین قدم سلوك الی الله است.

     

    وظیفه آگاهان جوامع اسلامی برای ادای حق معرفت نماز

    مقام معظم رهبری درباره وظیفه آگاهان جامعه در قبال حق نماز می‌فرمایند:

    اگر چه درباره نماز سخنان گزیده و پرمغز از ائمه معصومین علیهم السلام) و نیز از متفكران و صاحب نظران دینی، دلهای هدایت ویژه را روشن ساخته و به حقیقت و حكمت این فریضه بزرگ الهی آشنا كرده است، با این همه باید گفت؛ جایگاه بلند پایه نماز هنوز برای بسیاری از مردم، حتی آنان كه نماز را فریضه می‌دانند و به جای می‌آورند، بدرستی شناخته نیست.

     

     بی شك آگاهان جوامع اسلامی در این باب وظیفه‌ای سنگین بر عهده دارند و جای آن است كه همه روشهای تبیین و روشنگری برای ادای حق معرفت نماز به كار گرفته شود.

     

    نماز، اولین قدم سلوك الی الله

     

    رهبر انقلاب نماز را اولین قدم سلوک إلی الله دانسته تأکید می‌کنند:

     

    نماز، معبر اصلی برای سلوك انسان در راهی است كه ادیان الهی در برابر آدمی نهاده‌اند تا بتوانند از آن به هدف و غایت اصلی حیات؛ یعنی رستگاری و خوشبختی دنیا و آخرت دست یابد.

     

    نماز، اولین قدم سلوك الی الله است ولی ظرفیت این عامل الهی به اندازه‌ای است كه در اوج كمال بشری نیز می‌تواند بال پرواز انسان عرشی شود، تا آن جا كه برترین انسان تاریخ؛ یعنی پیامبر گرامی اسلام می‌فرماید:

     

     «نماز نور چشم من است» و در هنگام فرا رسیدن وقت نماز از مۆذن خود می‌خواهد كه با سر دادن بانگ اذان، جان او را كامیاب و سرشار از راحت و امنیت سازد.

     

    نماز، یكی از عوامل مهم انضباط و انتظام اجتماعی

     

    ایشان برای نماز تأثیرات اجتماعی نیز قائلند و در اینباره می‌فرمایند:

     

    شاید بتوان گفت هیچ عامل عبادی دیگری اینگونه در همه مراحل تكامل معنوی انسان، برای او كارگشا و نیروبخش و پیش برنده نیست.

     

    نماز از آنجا كه اولا سلامت و تعالی اخلاقی و معنوی به افراد جامعه می‌بخشد، و ثانیا از آن رو كه با شكل و محتوای ویژه خود، نمازگذار را به انضباط می‌كشاند و از بیهودگی و ولنگاری نجات می‌دهد، بحق باید یكی از عوامل مهم انضباط و انتظام اجتماعی شناخته شود.

     

    شرایط تحقق فوائد نماز

    آیت الله العظمی خامنه‌ای برای تحقق فوائد نماز شرایطی ذکر می‌کنند. ایشان معتقدند:

    اگر نماز با حضور و از سر شوق و در هنگام فضیلت در میان مردم رواج پیدا كند، اینها دستاوردهای قطعی آن مردم خواهد بود. بدیهی است كه نماز از سر كسالت و بی‌حضور یا خود نمایانه هیچ یك از این فوائد را نخواهد داشت.

     


     منابع:

    سید علی خامنه‌ای، اخلاق و معنویت در آینه مقام معظم رهبری، ص 157-158، تهران: مۆسسه فرهنگی قدر ولایت، 1380

    تهیه و تنظیم : وحید حق دوست ، گروه حوزه علمیه تبیان




    برچسب ها :

     

    بیشتر بیاندیشیم...




    برچسب ها :



    صفحه قبل 1 2 صفحه بعد